top of page

Onze activiteiten

Voor iedere jeugdige wordt een uniek programma gemaakt binnen de kaders van het dagprogramma. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden en ontwikkeldoelen van een kind en dit vormt de basis van het individueel zorgplan. De Kajuit werkt met kleinschalige groepen met minimaal één begeleider voor maximaal 3 kinderen.

 

Het aanbod van De Kajuit is uniek door het brede aanbod aan jonge kinderen vanaf 4 jaar tot en met jongvolwassenen. Bij het samenstellen van de groepen wordt gekeken naar de ontwikkelingsleeftijd en ontwikkeldoelen van kinderen en jeugdigen, waarbij op dit moment gewerkt wordt in twee groepen.

Ontwikkelingsmateriaal (Groot).jpeg

Ontwikkelingsmateriaal

'De Kajuit heeft een breed aanbod in ontwikkelingsmateriaal op verschillende niveaus. We werken met ontwikkelingsmateriaal om de ontwikkeling te stimuleren en de spelvaardigheden uit te breiden.

Functioneel spel 1 (Groot).jpeg

(Functioneel) spel

Functioneel spelen is vaak moeilijk voor kinderen binnen onze doelgroep, waardoor wij dit dagelijks laten terugkomen in ons dagprogramma. Hierdoor ondersteunen we de kinderen in het uitbreiden van hun spelvaardigheden.

DSC08161.jpg

Bakken & Koken

​Zowel voor De Kajuit zelf, als voor het gezinshuis en kleinschalige verkoop.

Pruimen 2 (Groot).JPG

Fruit- en groenteverwerking

Fruit plukken vanuit de appelbomen, perenbomen en pruimenbomen op ons terrein en deze verwerken. Het rapen, laten drogen en inpakken van walnoten.  We hebben een kas waarin we aardbeien, komkommers en tomaten kunnen kweken. Naast de kas hebben we moestuinbakken waarin we o.a. rabarber en bieten telen.  Ook het poten van planten, het verzorgen en oogsten hoort hierbij.

speeltuin (Groot).jpg

Buitenspel

Iedere dag staat er buitenspel op ons programma. Beweging en frisse lucht!

DSC08428.jpg

Houtbewerking

Denk aan het maken van een vogelhuisje, een insectenhotel, een poppenhuis, etc.

De Kajuit9.jpg

Tuinwerkzaamheden

De oudere kinderen/jongeren ondersteunen bij werkzaamheden als snoeien, tuinafval opruimen, grasmaaien, etc.

Floor. (Groot).JPG

Dieren voeren
en verzorgen

We hebben een aantal dieren, o.a. kippen en mini varkens, waar we met elkaar voor zorgen. De kinderen hebben, onder begeleiding, de verantwoordelijkheid voor het voeren en verzorgen van de dieren. Ook eieren rapen en verpakken hoort hierbij.

Sensorisch spel 1 (Groot).jpeg

Sensorisch spel

Vaak hebben kinderen binnen onze doelgroep een verstoorde prikkelverwerking, waardoor zij snel overprikkeld raken.

Creatief 1 (Groot).jpeg

Creatieve activiteiten

Zoals schilderen, mozaïeken, stippen, knutselen aan de hand van seizoenen/thema’s.

Verkoopstalletje (Groot).JPG

(Kleinschalige) verkoop

Wij verkopen onze handgemaakte en -geraapte producten in ons verkoopstalletje aan de kant van de weg. Ook bakken we appeltaarten op bestelling.

bottom of page