top of page
Behandeling

PRT

Binnen de Kajuit wordt PRT-behandeling aangeboden. PRT staat voor Pivotal Response Treatment, een behandeling gericht op communicatie en motivatie voor kinderen, jongeren en volwassenen die niet of te weinig gericht zijn op de ander, taal niet of onvoldoende inzetten als communicatiemiddel en niet of nauwelijks initiatief tonen.

 

De Kajuit heeft twee gecertificeerde behandelaars in huis en naast de regelmatig terugkerende behandelmomenten is de inzet van PRT verweven in het algehele handelen van begeleiders. 

PRT boek.jpg

Door het aanbod van PRT hebben we al veel successen kunnen vieren als het gaat om gerichtheid, contact, taal en communicatie bij kinderen met ingewikkelde problematiek.

 

De gecertificeerde PRT-behandelaars volgen eens per twee maanden supervisie bij een geregistreerde supervisor en brengen daar specifiek behandelcasussen in vanuit de Kajuit. Op deze manier blijven we kritisch kijken naar ons eigen handelen, professionaliseren we ons handelen en krijgen we inzichten in hoe we onze behandeling vorm kunnen geven wanneer we bijvoorbeeld vastlopen.

Brain Blocks

Kinderen en jongeren lopen soms vast in relatie tot zichzelf en de anderen. Brain Blocks is een manier van reflecteren gericht op het vergroten van het zelfinzicht. Met behulp van beelden krijgt de jeugdige inzicht in de eigen ervaringen en die van anderen. Met als doel om makkelijker te communiceren, psycho-educatie en/of denk- en gedragspatronen te veranderen.
De Kajuit heeft twee gecertificeerde medewerkers in huis die bevoegd zijn om met Brain Blocks te werken.

Brain Blocks (Groot).jpeg

Fysiotherapie

De Kajuit heeft de mogelijkheid om samen te werken met een ervaren fysiotherapeut op het gebied van sensorische integratie (prikkelverwerking).

bottom of page